top of page

 annelise@studioa7.no | T: +47 920 17 130

Dere får foredrag og inspirasjon på løpende bånd. Foredragene er nye og noen er inspirert av ungarske kunstnere. Det blir blant annet foredrag om Ungarns mest kjente fotografer; Robert Capa og André Kertész. Morten vil hver ettermiddag og før middag, se igjennom de bildene dere har tatt i løpet av dagen. Da vil du få en god veiledning og pekepinn på hva du skal jobbe videre med.

Avslutningskvelden viser vi workshopens beste fotografier, tatt av dere. Vi inviterer våre nye ungarske venner til vår bildefremvisning.

Det er første gang vi holder workshop i Ungarn.

Vi skal være sammen i ni dager fylt med spenning, glede og utfordringer
til deg som fotograf. Budapest er stedet, god mat og drikke, gode samtaler og nye venner danner rammen rundt det å kunne fordype seg i fotografiet. Morten Krogvold er en entusiastisk pådriver med mye erfaring i det å undervise. Du er i de beste omgivelsene for å få mye ut av workshopen. Hver dag starter med morgenlyset og fotografering før vi møtes til musikk, tegning og kunsthistorie. Morgenstunden er en god start på dagen for videre kreativ tenkning før vi igjen går ut for å utforske byen med kamera klar til alle mulighetene byen gir oss.

 

Lurt å forberede seg i forkant.

Robert Capa Contemporary Photography Center ønsker oss velkommen!

Vi er invitert til å holde workshopen i Robert Capa Contemporary Photography Center og vi kan ikke tenke oss noe bedre sted og finere ramme enn den vakre nyrestaurerte Gotiske bygningen som åpnet sin imponerende fast utstilling om fotograf Robert Capas liv på forsommeren 2023.

Den andre store fotografen som er fra Ungarn er André Kertész. Han har også fått plass i dette fantastiske museet. Så her er det mye å bli inspirert av.

Det er Orsolya Korosi om er direktør og grunnlegger av denne stiftelsen som har invitert oss til å bruke sentret og vil ta oss godt imot oss og sørge for at vi vil trives i disse fantastiske omgivelsene.

Robert Capa:
Robert Capa (Endre Erno Friedmann) er en av Ungarns mest kjente fotografer. Han er født og oppvokst i BUDAPEST, ble fotograf i Berlin i 1930 før han i 1933 satte kurs for Frankrike da han som jødisk følte seg truet av nazismen i Tyskland. Han jobbet som krigsfotograf og var på jobb i flere kriger. I 1946 fikk han amerikanske statsborgerskap og året etter var han en av grunnleggerne til det kjente billedbyrået MAGNUM. Han døde under en reportasjereise i Vietnam da han tråkket på en landmine i 1954.

Dere vil få fullstendig god innføring i livene til Capa og Kertész under workshopen.

Alle foto: Robert Capa Contemporary Photography Center

Du vil bli utfordret, få mange nye tanker å gruble over, og komme hjem som en bedre fotograf.
Husk at vanen dugger pupillen!

Priser og boforhold

Vi ønsker at dere bestiller på samme hotell slik at vi bor samlet. Vi vil komme tibake til hvilke hotell vi anbefaler, og som ligger i samme distrikt som Robert Capa Contemporary Photography Center.

Ønsker du å dele et dobbeltrom med kjent eller ukjent, kan vi formidle ønsker til andre påmeldte.

Pris for deltakelse er kr. 22.000. Inkluderer workshopen, velkomst og avslutningsmiddag.
Depositum på kr. 4.000 blir fakturert etter påmelding.

Du bestiller flyreisen selv og du kommer deg selv til overnattingsstedet. Du vil få all informasjon du trenger før du reiser.

Når det gjelder måltider må dere selv sørge for frokost og lunsj. Vi ønsker å spise middag sammen med dere og vi vil bestille både bord og tre retter på forskjellige restauranter rundt om i vårt distrikt.

Prisen vil variere, men vi prøver å holde oss til en fornuftig pris. Ungarn er ikke dyr i utgangspunktet. Gi beskjed om du har allergier ved påmelding.

VELKOMMEN TIL WORKSHOP I BUDAPEST!

Robert Capa - Pablo Picasso with his wife
and nephew. Golfe-Juan, France, 1948

Om Budapest

Byen har en sjarm og atmosfære som fanger hjertene til de som kommer på besøk. Det er kombinasjonen av historie, kultur, arkitektur og livlige opplevelser som gjør Budapest så viktig og minneverdig og er en historisk skattkiste med en blomstrende kulturscene, teatre, museer og festivaler som feirer kunst og musikk året rundt.

Budapest er delt i to. Det finnes et Buda som ligger landlig til på den ene siden av elven Donau og opp i høyden, og et Pest som ligger på den andre siden av elven Donau, og som er den pulserende delen av byen.

Overalt kan vi finne imponerende arkitektur, med en blanding av stilarter som spenner fra gotikk og barokk til jugendstil og modernisme. Majestetiske bygninger som den ungarske parlamentsbygningen, Buda-slottet, og den praktfulle kjeden av broer over Donau. Ikke alle bygninger er restaurerte. Mange har merker etter tidens tann, men er allikevel vakre storslåtte bygninger der alle har sitt design. Ikke en bygning er lik en annen.

 

Som en del av byens århundrelange kulturarv, helt tilbake til romertiden, er byen kjent for sine mange termalbad. Det termale vannet er rikt på mineraler, og antas å ha helbredende egenskaper. Innvendig og utvendig.

Det brede utvalg av bad og spa, tilbyr avslapning og velvære. En unik opplevelse og en viktig del av innbyggernes daglige gjøremål. Ta med badetøy, slippers og badehette. Du vil garantert elske denne formen for sosialt samvær med ungarere. Og som de selv sier er det her mange viktige samtaler og avgjørelser blir tatt.

Budapest har et bredt spekter av restauranter, kafeer og markeder hvor man kan smake på deilige tradisjonelle retter. Vi har vel alle smakt gulasjsuppe eller drukket den røde vinen Okseblod: Egri Bikaver, som er en traver i Norge.

Portrettbilde av fotograf Morten Krogvold.
bottom of page